0 minuta truda za sigurnost podataka

0 minuta truda za sigurnost podataka

Očuvanje elektronskih podataka odavno smatramo najvišim prioritetom. Ipak, poslovne obaveze često nas usmere na “prioritetnije” aktivnosti i zaštita podataka odloži se uz opasku “neće valjda da crkne disk sa podacima baš sad, sutra ću”. I srećom ne crkne, ni danas, ni sutra. Medjutim…

Intenzivna nelagodnost nas obuzme na pomisao da, ako nas server izda, nemamo kvalitetnu kopiju podataka poslovanja, kopije ugovora ili čak i privatne sadržaje sa slikama.

I nije samo pokvareni disk servera krivac za gubljenje podataka, obriše se greškom, napadne virus, kriptoloker. Doživljavamo da se to desilo nekom tamo daleko, a neće nama. A onda nas zakači, obrišemo i…

Mnogi već znaju da bekap nije bitan finansijski izdatak. Malo košta, a mnogo vredi. Nabavimo ga za slučaj da se desi, baš kao osiguranje auta.

A zašto još uvek nemamo bekap?

Možda najveća prepreka je nelagodnost da se sad udubljujemo u nešto novo, koji da uzmemo, jeste važan, ali sad nema vremena, kraj je meseca, jako žurimo i na kraju bekap ostane prva stvar za sutra.

Ponekad tek oformljene firme i timovi smatraju da im bekap nije prioritet na početku rada, ni u finansijskom ni u nekom drugom smislu, smatraju da nemaju mnogo podataka, veliku arhivu, sačuvaće ih u mejlovima, programima za vođenje projekata i slično. A onda se jednostavno nešto desi sa sistemom ili softverom i ceo proces vraćanja tih podataka rasutih okolo traje danima, a posao i rokovi čekaju.

Upravo zato preporučujemo svim mladim firmama da bekap uračunaju u svoj biznis plan od samog starta. Imaju ciljeve, rade na razvoju, napravili su kompletan vremenski plan kojim se vode, oformili tim, dobili investicije ili uložili finansije i napreduju. Sjajno je videti startape kako postižu rezultate i razvijaju svoj biznis i baš zbog tog razvoja je ključno da svi podaci budu sačuvani od početka, bez nekih poteškoća ili prilagođavanja plana.

CloudEx rešenje je u ovim slučajevima vrlo pogodno, brzo, jednostavno, bez izmene načina razmišljanja i povoljno za finansijski plan.

Skinite CloudEx čarobnjak za cloud bekap, jednostavno podesite sve šta je važno da sačuvate, dajte pristupe podacima onima kojima treba da budu dostupni i budite bezbrižni. Svakodnevno će se novi dokumenti prebacivati u cloud i uvek će Vam biti dostupni sa svake lokacije. Poklonite poverenje stručnjacima koji se bave samo zaštitom podataka i kontinuitetom poslovanja.

Ako je i 5 minuta mnogo, pozovite CloudEx da to uradi umesto Vas!